Kiedy i gdzie odbyły się warsztaty ?
W dniu 05.05.2015 odbyły się warsztaty kulinarne Dominiki Wójciak w Hotelu Radisson Blu, w Krakowie. Zwyciężczyni MasterChef została zaproszona przez tutorów z Akademii Przyszłości w Krakowie. Jej zadanie polegało na przeprowadzeniu warsztatów kulinarnych z dziećmi.
Jakie dania przygotowały dzieci?
Podopieczni Akademii Przyszłości w Krakowie nauczyli się gotować pyszne i zdrowe: granole śniadaniową, batony owsiane oraz znakomity budyń z kaszy jaglanej.
Zdjęcia z warsztatów kulinarnych w hotelu Radisson Blu Kraków
Z jakiego sprzętu korzystałem?
Poradnik dla fotografów, czyli jaki sprzęt wykorzystałem w fotorelacji warsztatów kulinarnych:
- Canon 5D markIII – m.in.: wysoka wartość ISO i 61 pkt. AF sprawdzają się idealnie podczas zdjęć,
- obiektyw Canon 24-70 f/2.8L – ogniskowa 24 -70 mm przydała się zarówno w szerokich kadrach jak i zbliżeniach potraw, obiektyw okrzyknięty przez fotoblogia.pl jednym z 5 obowiązkowych obiektywów,
- obiektyw Canon 16-35 f/2.8L – obiektyw super szerokokątny, idealnie nadaje się do robienia zdjęć w małych pomieszczeniach, silnik USM zapewnia szybką i bezgłośną pracę obiektywu, okrągły otwór przysłony zapewnia bardziej naturalne rozmycie drugiego planu.
Chcesz wiedzieć więcej na temat:
- zdjęć z warsztatów,
- techniki robienia zdjęć,
- sprzętu fotograficznego.
Jestem do Twojej dyspozycji!
Zachęcam do komentowania!